Annechien

Kringlooppapier, de keuze van Annechien. 

Annechien Laporte is verantwoordelijk voor de inkoop van het assortiment van Floris. En Floris is producent van wenskaarten, allerlei schrijfwaar en cadeaus van gerecycled papier.  Annechien kiest voor deze producten omdat zij het belangrijk vindt dat er zoveel mogelijk kringlooppapier wordt gebruikt in plaats van papier van nieuwe grondstoffen.  Daarbij vindt zij de decoraties op de kaarten erg mooi. Ook waardeert ze het dat er voor is gekozen om geen tekst op de kaarten te drukken, maar dit geheel aan de wensen en fantasie van de schrijver over te laten.
Voor de vervaardiging van kringlooppapier wordt oud papier met water en zeep gewassen en gereinigd van zaken als inkt, tape, nietjes e.d. Dit proces kost minder energie en water dan de productie van nieuw papier. En het kost geen bomen!  Het kringlooppapier zelf wordt niet bij Floris gemaakt, maar zij maken er allerlei producten mee. De bewerking van het papier gebeurt alleen met schone processen. Alle inkt die wordt gebruikt is op basis van plantaardige olie (lijnolie, soja olie).  En ook de verpakkingsmaterialen zijn heel bewust gekozen . Zo wordt er geen cellofaan gebruikt omdat dat uit hout wordt gemaakt en er bij dat proces veel water wordt vervuild.
De ontwerpen voor het briefpapier, kaarten e.d. komen van Nederlandse kunstenaars. Het samenstellen, afwerken en verpakken gebeurt  vooral door gehandicapten in dagcentra in de buurt van het bedrijf. En van de winst wordt elk jaar 10% geschonken aan vier ziekenhuizen in India. Deze ziekenhuizen geven gratis verzorging en hulp aan minder bedeelden. Meer informatie over dit bedrijf en de gebruikte processen is te vinden op www.floris.nl