Mali kerst nieuwsflits december 2018,

Alweer zit ik de kerst nieuwsflits te typen. Het jaar is als vanouds omgevlogen. Mijn broer, zus en ik kunnen wederom terugkijken op een heel mooi jaar voor ons scholenproject.
We hebben er weer een aantal nieuwe sponsors bijgekregen, oude en vertrouwde sponsors zijn gebleven, de kofferbak- en internet verkopen liepen als een speer. De Kringloopwinkel en Wereldwinkel in Woudenberg hebben met hun donaties mogelijk gemaakt dat wij 8 leerlingen naar school hebben kunnen sturen. Ook de beide kerken waar onze vader altijd kwam, hebben ook dit jaar weer hun steentje bijgedragen. De opbrengst van de Senseo en waterkokerverkoop viel ook niet tegen. Douwe Egberts punten blijven welkom!

Aan het begin van het schooljaar heb ik 4.500,00 euro kunnen overmaken voor het schoolgeld van alle leerlingen die door het project worden gesponsord.

Ook wil ik nog even stilstaan bij het trieste nieuws dat Mariam Eliza Coulibaly een van de leerlingen die waren toegelaten op het LGJK om dit schooljaar te starten afgelopen juli is overleden. Wij zijn in gedachten bij de familie.

Vorige week heb ik mijn reis naar Bamako geboekt. Ik vertrek 20 februari voor 14 dagen. Het is goed om na twee jaar weer terug te gaan. Ik kijk er erg naar uit om iedereen weer te zien. Anderzijds is het ook spannend, ik heb geen tolk die mij gaat bijstaan. 1,5 jaar geleden ben ik begonnen met Franse les. Nu is de vuurdoop of ik mij kan redden met mijn steenkolen frans. Als Keita Sayon niet te snel praat en de zinnen simpel houdt, moet het gaan lukken! Ik heb ook gevraagd of ik op het Lycée Gérard Jean Kramer een aantal Franse lessen kan bijwonen.
Ik ga alleen, mijn broer gaat dit keer niet mee. Hij vindt dat hij te weinig bewegingsvrijheid heeft in het altijd nog onveilige Mali, waar vrij reizen er echt niet inzit. Om daar een idee van te krijgen tippen wij de serie ‘DE SAHARA’ van programmamaker Bram Vermeulen. Hij reist door en aantal landen in de regio en doet daarbij ook Timboektoe aan. Het dagelijks leven is daar nog heftiger dan in Bamako en geeft een indruk onder welke moeilijke omstandigheden de bevolking het leven van alle dag vorm moet geven. Des te meer bewondering mogen wij hebben voor alle kinderen die met groot enthousiasme het onderwijs aan het Fraternité en het Lycée volgen en zo werken aan hun toekomst.

Wij willen iedereen hartelijk danken die in het afgelopen jaar dit mooie scholenproject weer hebben gesteund. Zonder jullie steun is er geen scholenproject. Wij zijn nog steeds blij en dankbaar dat wij het project dat onze vader in 1992 is begonnen kunnen en mogen voortzetten.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2019!

Hartelijke groeten en tot de volgende nieuwsflits,
Anja,  Eddy en Roelie Kramer
Scholenproject LGJK Bamako
Kijk ook op facebook: www.facebook.com/ScholenprojectLGJKBamako