Maart 2018, nieuws uit Bamako

Het laatste kwartaal is begonnen op het Lycée Gérard Jean Kramer. De scholen in Mali sluiten altijd eerder dan in Nederland. De leerlingen die vanuit ons project gesponsord worden gaan zich voorbereiden op de examens. Hun drie jaar zit er al weer op en zij hopen allemaal het felbegeerde diploma te halen. Een van de leerlingen staat er helaas niet zo goed voor. Het leren gaat haar niet makkelijk af. Hopelijk gaat het haar wel lukken haar diploma te behalen. Vanuit Nederland wensen wij haar veel succes.

Binnenkort gaat er een mail uit naar Keita Sayon de directeur van de school voor het schooljaar 2018-2019. Wij willen van hem weten waar de school behoefte aan heeft. Zodra wij dit weten, kunnen wij kijken wat hiervan gerealiseerd kan worden.

De Wereldwinkel gaat voor een periode van drie jaar 10 leerlingen sponsoren! Dit is een geweldig aantal! Het nieuwe schooljaar vangt aan in de derde week van september. Later in het jaar komt hier meer informatie over.

Tenslotte stellen wij in het kort nog een sponsor leerlinge van het LGJK aan u voor. Wij hebben aan haar gevraagd kort wat over zichzelf te vertellen.

Haar naam is Kadia Yrango. Ze is 17 jaar en heeft 3 zussen en 2 broers.
Ze volgt de richting Economie en sociaal op het Lycée Gérard Jean Kramer.
Boekhouden vindt ze een heel moeilijk vak en wiskunde vindt ze niet leuk om te volgen.
Ze maakt haar huiswerk meestal thuis. Ze woont niet zover van school vandaan en ze gaat elke dag lopend naar school.
Haar droom voor de toekomst is ze dat ze in het buitenland kan gaan studeren en dat ze daarna bij een bank kan gaan werken.