Mali herfst nieuwsflits,

Maandag 24 september jl. zijn de scholen Fraternité en Lycée Gérard Kramer weer begonnen. Veel (privé)scholen zijn dicht gebleven omdat de overheid nog geen geld had overgemaakt. De salarissen van de leerkrachten kunnen dan ook niet uitbetaald worden. Gelukkig konden onze scholen wel een start maken. Het scheelt ook dat de scholen in eigen bezit zijn en dat er geen huur betaald hoeft te worden.

Dit jaar zijn wij ook begonnen met het sponsoren van 5 kinderen op het Fraternité. Later kwamen hier nog 3 kinderen bij. Keita mailde mij dat er twee vrouwen weduwe waren geworden. Zij moesten hun kinderen van school halen. Na wat rekenwerk konden ook deze kinderen terug de schoolbanken in.

Op het LGJK zijn 15 nieuwe sponsor studenten gestart, 10 meisjes en 5 jongens. Van de 10 studenten die een tegemoetkoming krijgen in de studiekosten is er een meisje afgevallen. Zij is getrouwd en is van school gegaan. Helaas is dit vaak nog zo in Mali. De andere 9 zijn overgegaan naar de volgende klas met gemiddelde cijfers.
Twee van de sponsorleerlingen

Begin juli kregen wij ook nog triest nieuws te horen. Keita Sayon had ook Mariam Eliza Coulibaly toegelaten op het LGJK om dit schooljaar te starten. Hij belde om te vertellen dat zij helaas was overleden aan malaria. Vanuit Nederland hebben wij onze condoleances over laten brengen aan de familie.

Afgelopen zomer heb ik ook nog een aantal keren op kofferbakverkopen gestaan. De verkopen via internet gaan ook uitstekend. Totale opbrengsten tot nu toe 855 euro! De eerstvolgende kofferbak is overdekt en vindt plaats op zondag 25 november in Harderwijk in de Houtwalparkeergarage. Aanvang 13.00 uur. Van een vader van een vriendin heb ik walnoten gekregen. 28 zakken van 500 gram waren binnen 1 uur uitverkocht! Dit heeft maar liefst 70 euro opgebracht.

Al met al kunnen wij tevreden zijn met de start van het nieuwe schooljaar. Vanuit Bamako krijgen wij ook de groeten van alle leerkrachten, leerlingen en ouders. Zij danken alle sponsors voor hun steun!

Vriendelijke groeten en tot de volgende nieuwsflits,
Anja, Roelie en Eddy Kramer