NAZOMEREN IN DE TUIN MET KAARSEN VAN REINAERDE
De Wereldwinkel verkoopt ook kaarsen van Reinaerde. Door deze kaarsen te kopen draagt u bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking in Woudenberg. Bij Reinaerde krijgen ze mogelijkheden zichzelf te ontwikkelen. Daarmee zetten zij stappen op weg naar een samenleving met gelijke kansen op een goed leven voor zowel mensen met een kleinere als ook met een grotere beperking. Wij verkopen tuinfakkels in vrolijke kleuren en citronella kaarsen.

NIEUWE COLLECTIE AUTOOTJES VAN BLIKDeze autootjes komen uit Madagaskar en zijn gemaakt van oude blikjes. Van restafval kan dus nog zeker iets leuks gemaakt worden. Het Afrikaanse eiland Madagaskar ligt ten oosten van het vasteland van Afrika en is een van de armste landen van dit werelddeel. De winst die exportorganisatie Vitagasy maakt, wordt onder meer geïnvesteerd in lokale projecten zoals sponsoring van de lokale basisschool, de bouw van een boerderij ter verbetering van de landbouw in de regio en steun van een lokaal basketbal- en voetbalteam. Inmiddels hebben zo’n 140 lokale producenten werk en een vast inkomen.

THEE VAN NATURAL TEMPTATIONDit thee assortiment bestaat uit verschillende, smaakvolle varianten. Soms met een knipoog, soms met een achterliggende boodschap. De ingrediënten komen van bijzondere projecten. Rondom het bergdorp Suoi Bu in Vietnam bijvoorbeeld. Hier groeit fantastische groene thee, maar ook diverse andere specerijen zoals kaneel, gember, geelwortel en steranijs. En alles is biologisch. Uiteindelijk levert het een mooi inkomen op voor de boeren en hun medewerkers. En ze krijgen begeleiding en praktische training. Dit geeft zekerheid en levert eerlijke producten op.

FIREFLY WIJNEN VAN STELLAR ORGANICSDit is een samenwerkingsverband van vijf biologische wijnbouwbedrijven. De wijngaarden van Stellar Organics liggen circa 275 km ten noorden van Kaapstad op weg richting Namibië. Firefly Shiraz Rood is een donkere Zuid-Afrikaanse, rode wijn met de geur van bos. De smaak is vol, fruitig en zacht en goed geïntegreerd met het Franse eikenhout. Firefly Chenin Sauvignon is gemaakt van Chenin Blanc (70%) en Sauvignon Blanc (30%) druiven, bleekgeel van kleur met een neus met delicate aroma’s van kruidige peer, mandarijn en banaan. De Sauvignon geeft de wijn een heerlijke frisheid. Firefly Dry Rosé is gemaakt van Shiraz druiven. Het is een zachte licht gekruide rosé met een zeer verfrissend karakter. Lekker als aperitief of in combinatie met salades.

FEESTELIJKE PAKKETJESMaar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een samengesteld feestelijk pakket.
U ziet het, voor cadeaus groot en klein moet u bij de Wereldwinkel zijn. Wij helpen u graag.