Kies bijvoorbeeld uit:

Plakken chocolade van Tony’s Chocolonely en Divine, of
Vijf Tony’s Chocolonely regenboogreepjes.
Ook zijn er elk jaar de limited editions van Tony’s Chocolonely.

Het missie statement van Tony’s Chocolonely:

Wij zijn gek op chocolade. We willen de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, zonder nare bijsmaak. Wij zien cacao niet als commodity van de world stock market. Daarvoor houden we er simpelweg te veel van.
Daarom kopen we onze cacao rechtstreeks in bij de boerencoöperaties in Ghana en Ivoorkust waar we een langetermijnrelatie mee hebben. Een belangrijke stap richting 100% slaafvrije chocolade. Verder kopen we onze ingrediënten waar mogelijk Fairtrade-gecertificeerd in en doen we ons best om op alle vlakken een stap vooruit te gaan.
Als het op cacaoboeren aankomt is het voor ons wel menens: we zullen niet rusten voordat iedereen in de chocoladewereld krijgt waar hij recht op heeft.

Divine chocolade:

De kern van Divine is het verbazingwekkende verhaal van de Kuapa Kokoo coöperatie van cacaoboeren in Ghana, die in 1997 gestemd hebben om hun eigen Fairtrade chocolade bedrijf op te zetten. Dus dit is Divine: een heerlijke chocolade merk, 45% eigendom van de boeren! Naast het ontvangen van de Fairtrade premie voor hun cacao, delen de boeren ook het aandeel van de winst, waardoor ze meer kunnen investeren in hun families, bedrijven en gemeenschappen. Dus je kunt er zeker van zijn, ongeacht de gelegenheid, dat Divine het een moment om te koesteren maakt, en een deel van het plezier is te weten dat de goedheid door gaat, ook nadat de laatste hap chocolade op is!