Vorige week woensdag ben ik een dag bij Tent of Nations aan het werk geweest, omdat er regen verwacht werd moest al het blad worden weggeveegd dat mogelijk voor de openingen van de waterreservoirs lag. Een intensieve klus, maar ik vond het fijn om heel praktisch bezig te zijn op de heuveltop in Bethlehem. Goed om de familie weer te zien en  te spreken. Hun angst dat op een dag of nacht de bulldozers van het Israëlische leger komen beheerst hun leven. Zo bijzonder om te zien hoe de familie ondanks de dreiging doorgaat met hun dagelijks werk onder het motto: wij weigeren vijanden te zijn. Tijdens de ontmoeting met Daoud vertelde hij op een indrukwekkende manier hoe hij elke dag weer wil leven vanuit hoop en kansen.

Ik heb de cheque van de Wereldwinkel overhandigd in aanwezigheid van een Nederlands reisgezelschap, een mooi symbolisch moment. Via deze manier de warme groeten terug en ook de uitnodiging om zelf een bezoek te brengen aan deze plek, waar je zo duidelijk ziet hoe de bouw en de uitbreiding van de nederzetting in de omgeving zich ontwikkeld.

Misschien is Bethlehem iets te ver, wees in ieder geval van harte welkom op de vriendenmiddag die op 9 februari gepland staat in Driebergen. Op de site www.tentofnations.nl staat al voor nu bekende informatie.

met vriendelijke groet,
Alette van de Lagemaat