ZONDAG 19 JUNI IS HET VADERDAG EN OM HET MAKKELIJK TE MAKEN HEBBEN WIJ ALVAST EEN TIP 5 SAMENGESTELD

Tip 1: Chocolade van Tony is altijd een goed cadeau. Met elke hap een stukje verder naar een 100% slaafvrije chocolade wereld.

Tip 2: een lekkere fles wijn. bijvoorbeeld één van de drie biologische Firefly wijnen van 25 cl (rood, wit, rosé).De Firefly wijnen zijn gemaakt door Stellar Organics. Dit is een samenwerkingsverband van vijf biologische wijnbouwbedrijven. De wijngaarden van Stellar Organics liggen ca. 275 km ten noorden van Kaapstad op weg richting Namibië
Firefly Shiraz Rood is een donkere Zuid-Afrikaanse, rode wijn met de geur van bos. De smaak is vol, fruitig en zacht en goed geïntegreerd met het Franse eikenhout.
Firefly Chenin Sauvignon is gemaakt van Chenin Blanc (70%) en Sauvignon Blanc (30%) druiven, bleekgeel van kleur met een neus met delicate aroma’s van kruidige peer, mandarijn en banaan. De Sauvignon geeft de wijn een heerlijke frisheid.
Firefly Dry Rosé is gemaakt van Shiraz druiven. Het is een zachte licht gekruide rosé met een zeer verfrissend karakter. Lekker als aperitief of in combinatie met salades. We hebben nog een beperkt aantal flesjes dus OP=OP.

Tip 3: een dopper in de nieuwste kleur. Elk jaar belandt er 8 miljoen ton plastic in de oceanen, dit plastic wordt niet afgebroken maar valt uiteen in kleinere stukjes. De oprichter van Dopper, Merijn Everaarts lanceerde door een ontwerpwedstrijd het duurzame alternatief voor wegwerpflessen. Een Dopper-fles voorkomt dat 40 wegwerpflessen in onze oceanen belanden.

Tip 4: iets leuks voor in de tuin. Tuinbeelden of tuinstekers van scrapmetal. Met deze aankoop krijgen kunstenaars in Zimbabwe en hun familie een veel beter bestaan.

Tip 5: een houten spel. Gezellig een spelletje doen onder het genot van een fairtrade wijntje met wat lekkers.

Extra tip: omdat de liefde van de man toch ook in 2022 nog steeds door de mag gaat hebben we heerlijke pakketjes samengesteld.

ONDERSTEUNING GOEDE DOELEN 2022

Door de vereniging Wereldwinkel Woudenberg-Maarn wordt elk jaar een aantal projecten ondersteund. Voor 2022 is door de voorzitter van de vereniging, Job van der Mijl, op de Algemene Ledenvergadering van 11 mei aan de vertegenwoordigers van 5 goede doelen een cheque van € 1.000,- uitgereikt.
Het gaat om de volgende projecten:
1. PKN de Voorhof: Ondersteuning Syrische vluchtelingen
2. Sponsorkinderen Bethel Adullam, Children Home, India
3. Tent of Nations, Palestina
4. Vastenactie Catharinakerk: Landrechten
5. Scholenproject GJK Bamako, Mali