Selecteer een pagina

TUINIEREN

Voor een vrolijke tuin is het helemaal niet nodig om naar een tuincentrum te gaan. Want wij hebben Blossombs. Mooi voor mens en natuur. De kleurrijke bloembommetjes van Blossombs zijn gemaakt in Nederland met biologische wilde bloemzaadjes en 100% natuurlijke ingrediënten. Gooi de Blossombs overal en creëer kleine voedsel paradijsje voor bijen en vlinders. Sommige zaadjes ontkiemen in de lente, andere in de zomer of zelfs daarna. Zo hebben ook bijen het hele seizoen plezier van bloemen. Het enige wat jij moet doen is water geven en de Blossombs doen de rest! 

Verticaal tuinieren is helemaal hip. Superwaste heeft daar een perfect product voor bedacht: Hangtuintjes. Een zakje van gerecyclede theebaal waar je plantjes in kunt laten groeien. De zakjes kun je eenvoudig ophangen aan een spijker en zijn geschikt als brievenbusgeschenk. Creëer je eigen kruiden- of bloementuintje in je tuin of aan je schutting of het balkon. Zoals Mint, Aardbeien of Peterselie. Dit kweektuintje bevat aardetabletten en een zakje zaden. Op de achterkant van het label staat beschreven hoe de zaden gekweekt kunnen worden.

KERAMIEK UIT MEXICO

Keramiek van Importeur Esperanza. Vrouwen maken de beelden in een Mexicaanse werkplaats. Door dit werk krijgen zij een kans op een beter leven. Alles is handgemaakt en handbeschilderd waardoor ieder exemplaar uniek is. Ze brengen een sfeer van warmte en persoonlijkheid in je huis.

SCHALEN VAN OLIFANTSGRAS 

Vibers wordt gemaakt van olifantsgras (Miscanthus x Giganteus), dat lokaal groeit op marginale gronden. Met gepatenteerde technologie maken zij van de vezels van het Olifantsgras moderne materialen. Hoge technische prestaties en een lage ecologische voetafdruk zijn hierbij leidend. Deze technologie is schaalbaar en geschikt voor bestaande productieprocessen van bedrijven over de hele wereld.
Voordelen:
Groeit op marginale grond die niet gebruikt wordt voor voedsel. In Nederland legt het 30 ton CO2 per hectare per jaar vast (dat is vier keer zoveel als een Europees bos). Geen concurrentie met voedselvoorziening. Laag vochtigheidspercentage, gelijk geschikt voor processing zonder drogen en chemische bewerking. Geschikt om high tech duurzame materialen van te maken zoals papier en karton, bioplastic en bio-beton. Geen bestrijdingsmiddelen nodig bij de teelt, geen irrigatie, regenwater is voldoende.

PARASIET HOUTEN BEELDEN


Ingekocht bij Sakura Import uit Bali. De beeldjes zijn gesneden uit het hout waarop een (half)- parasitaire plant groeit op de in Bali voorkomende Chinaberry boom (Melia azedarach). Deze parasiet veroorzaakt dat het hout van zijn gastheer vervormt tot paddenstoelachtige uitstulpingen.

LAURA LILLY WENSKAARSJES

Het Laura Lilly Wenskaarsje is een geurkaars op basis van 100% soja wax. Door deze natuurlijke wax te gebruiken ontstaat er geen roetvorming. Het verzilverde bedeltje komt te voorschijn bij het opbranden van het kaarsje. Heel leuk om weg te geven.