Selecteer een pagina

PAARD VAN SERPENTIJN 
Serpentijn is eigenlijk de verzamelnaam voor veel soorten steen in allerlei kleuren en van allerlei hardheden van zeer zacht tot erg hard. Serpentijn komt uit Zimbabwe. Serpentijn wordt daar aan de oppervlakte van de aarde gevonden en uitgehakt. Het is populair onder de kunstenaars vanwege zijn hardheid, mooie kleur en fraaie glans na de afwerking. De beelden worden rondom een houtvuur geplaatst om ze te verhitten. Wanneer de beelden goed heet zijn worden ze ingesmeerd met blanke was. Hierdoor krijgen ze een bijzonder mooie kleur omdat de gesmolten was de steen binnendringt. Mensen in Zimbabwe hebben het door politiek mismanagement erg moeilijk. Met de aankoop van dit beeld helpt u producenten een menswaardig bestaan op te bouwen.

OLIFANT VAN POLYSTONE

Deze polystone olifant komt via Sawahasa uit Thailand. Polystone wordt ook wel kunsthars genoemd. Het is een mengsel van hars met gruis, afvalsteen of kalk. Het product komt tot stand via een uitgebreid productieproces waaraan veel mensen deelnemen. Gieten, ruwe afwerking, controle, schuren, fijn afwerking, fijn schuren, polijsten, verven en wederom polijsten zijn de verschillende stappen. Het gedetailleerde werk wordt voornamelijk door vrouwen gedaan.

KLEURIGE LEDEREN TAS 
Gemaakt van restleer en ingekocht via Siddhart imports. Siddhart imports streeft naar een omgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en de mogelijkheid om een beter leven voor zichzelf en hun families te creëren. Ze helpen met de winst een onderwijsproject in India te starten voor kinderen in weeshuizen. Er zal dus een tweeledig voordeel zijn voor de achtergestelde gemeenschap in India. Enerzijds zullen de Indiase ambachtslieden hun producten kunnen verkopen voor een eerlijke prijs en anderzijds profiteren de kinderen in weeshuizen van het onderwijsproject.

WARME HANDWARMERS
Gehaakte wollen handwarmers uit Nepal, handgemaakt. De binnenkant is gevoerd met fleece en er zitten twee ‘halve duimen’ aan vast. Deze handwarmers zorgen ervoor dat je handen heerlijk warm blijven, er geen koude lucht in je mouwen stroomt én je kunt je vingers ook nog gebruiken! Echt een aanrader voor elke koukleum.

Ook van Sjaal met Verhaal zijn deze vilten figuurtjes. Allemaal hebben ze iets belangrijks gemeen: ze zijn kleurrijk, uniek en handgemaakt. En met de verkoop creëert Sjaal met Verhaal werk voor inmiddels meer dan duizend vrouwen in Nepal en Thailand. Economisch zelfstandig kunnen zijn heeft een enorme positieve impact op hun leven en dat van hun kinderen. Deze missie staat altijd voorop en dat maakt Sjaal met Verhaal een ‘Social Enterprise’: een onderneming die het maken van winst niet als doel heeft, maar als middel ziet voor het bijdragen aan een betere wereld. Dat bijdragen aan een betere wereld doet Sjaal met Verhaal niet alleen met het ondernemen, maar ook nog met het ondersteunen van verschillende projecten zoals het bouwen van een medische post en ook het kindertehuis waar het allemaal begon kan nog steeds rekenen op steun. In tijden van crisis, zoals na de grote aardbeving of de uitbraak van Covid-19, zet Sjaal met Verhaal extra stappen om de gemeenschap te helpen.

KAARSEN VAN BARTIMÉUS

In de kaarsenmakerij van Bartiméus werken cliënten van 20-65 jaar. Met verschillende grondstoffen gaan zij daar aan de slag om de kaarsen te maken. Het productieproces is opgesplitst in deelhandelingen en afhankelijk van de individuele mogelijkheden betrekken ze cliënten bij één of meerdere handelingen. Zo heeft elke cliënt een belangrijke bijdrage in het productieproces.

GOEDE DOELEN KERSTKAARTEN

Prachtige kerstkaarten van onder andere Natuurmonumenten en de Vogelbescherming.

GRAPPIGE KERAMIEKEN KERSTFIGUREN 

Barbosa Fair Trade importeert handgemaakte producten van producentengroepen in Brazilië, Bolivia, Guatemala, Peru en Ecuador. Barbosa Fair Trade koopt producten in volgens de principes van eerlijke handel. Bij het produceren is absoluut geen sprake van kinderarbeid en de productie wordt voorgefinancierd. Door de import van goederen bevordert Barbosa Fair Trade de lokale werkgelegenheid. De gemaakte winst wordt besteed aan scholing- en werkgelegenheidsprojecten. Daarnaast worden de producenten begeleid bij productontwikkeling en bedrijfsvoering.
Barbosa Fair Trade wil de eerlijke handel van Latijns Amerikaanse fair-trade producten bevorderen, door een langdurige en continue relatie met haar producenten op te bouwen. De producenten ontvangen een eerlijk en leefbaar loon, waarmee zij naar lokale maatstaven goed in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

TONY’S KERSTCHOCOLADE