15 mei 2019
Het zonnetje scheen al vol op  terwijl wij ons verzamelden bij het gemeentehuis om richting de Ekris te fietsen. Zoals altijd hing er een kleine gespannenheid: “Joh waar blijft ze nou….? Zou ze het vergeten zijn?” En huppeldepup is er ook nog niet…..nou ja dan nog maar even wachten…Terwijl we nog even stonden te wachten werd er vrolijk gezongen, één van de medewerkers was namelijk. jarig! Tja aan gezelligheid ontbreekt het eigenlijk nooit!

Maar goed, alles is zoals altijd, ook nu weer goed gekomen en vertrokken we goed gemutst naar de Kloosterhof aan de Ekris.

Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en héérlijk honinggebak!! Echt erg lekker! We konden lekker buiten zitten temidden van de weilanden. Een prachtige omgeving! Terwijl we gezellig aan het keuvelen waren probeerde de Imker de aandacht te krijgen. Zij legde het programma uit en vertelde wat over  het landgoed! Natuurlijk over haar grote passie: de bijen! Op de achtergrond, in een tent, zat een heuse dj die voor gezellige muziek zorgde! Naast een heerlijke biologisch lunch, dit was een lopend buffet,  je kon uit van alles kiezen. De sla was naar mijn idee wat té biologisch…….. zand schuurt de maag zegt men……maar het was overdadig met heerlijk brood, lekkere vleeswaren en kaas, rauwkost/sla en niet te vergeten héérlijke soep! Daarna konden we, goed aangekleed, de bijen bezoeken! We konden nog een briefje schrijven en deze laten “bezegelen” met een echte zegel (gemaakt van bijenwas), ook was er een mevrouw die ons liet zien hoe je lippenbalsem kon maken en was er een kraam waar Propolis producten stonden. Dit schijnt erg heilzaam te zijn tegen van alles en nog wat. Deze producten kon je ook kopen.

Na de lunch kon er nog gewandeld worden in de prachtige omgeving onder begeleiding van een vrijwilliger van de Imkerij (De zgn. “Bijenoma”)

Al met al was dit wéér een erg geslaagd dagje uit!