Selecteer een pagina

Het is alweer even geleden dat wij een Malibericht over de scholen in Bamako hebben verstuurd. Hierbij een korte update.
De leerlingen zijn sinds eind januari allemaal weer naar school. Door Corona waren daar ook de scholen weer dicht.
De besmettingen en het aantal mensen dat door Corona is overleden (voor zover deze informatie juist is) is gelukkig nog niet hoog. Vandaag 10 april zijn dit er 404.  Het virus is wel aanwezig en dit baart wel zorgen. Economisch gezien heeft Corona ook in Mali veel impact.
De WHO heeft inmiddels wel 400.000 vaccins ter beschikking gesteld. Op een totale bevolking van bijna 20.000.000 miljoen is het aantal vaccins bijzonder weinig.

Met de sponsorleerlingen gaat het gelukkig goed. Iedereen is nog gezond. Dit geldt ook voor alle leerkrachten.
Eind januari is er internet op het Lycée Gérard Jean Kramer geïnstalleerd. Er kan nu ook gebruik worden gemaakt van WIFI. Daar is iedereen ontzettend blij mee. In groepjes kan er nu van internet gebruik gemaakt worden. Zo kunnen de leerlingen informatie opzoeken voor hun lessen.  Dit is een stap voorwaarts. Eind van dit jaar gaan we bekijken of er financieel ruimte is om het internet uit te breiden qua snelheid en data.

Ook de communicatie met Sayon Keita, de directeur van de school gaat veel makkelijker. Pas heb ik via WhatsApp video gebeld met Adama, de zoon van de directeur. Hij ondersteunt zijn vader met administratieve zaken. Ik kreeg via de video een rondleiding door de school en ik heb kort met wat leerlingen gesproken. Het sturen van foto’s en video’s over en weer is veel gemakkelijker geworden.


Het hijsen van de vlag van Mali op het Fraternité

Afgelopen februari zou ik weer de scholen in Bamako bezocht hebben. Logischerwijs kon deze reis niet doorgaan. Ik hoop dat ik volgend jaar wel de scholen kan gaan bezoeken. Ook de kofferbakverkopen liggen nog steeds stil. Misschien dat in augustus deze weer opgestart worden. Gelukkig ontvangen wij nog steeds van alle trouwe sponsors donaties voor ons scholenproject.

Vriendelijke groeten en tot de volgende nieuwsflits,
Anja, Roelie en Eddy Kramer

Kijk ook eens op Facebook: www.facebook.com/ScholenprojectLGJKBamako

Een donatie is ook geweldig, dit kunt u doen op:
Scholenproject LGJK Bamako
ABN: NL69ABNA 044 145 8637
t.a.v. A.G. Kramer
o.v.v. Scholenproject Bamako