Een nieuw jaar is aangebroken en nog even en we beginnen weer met een nieuw project voor onze Vastenactie. Hoog tijd om een update te geven van wat er met het geld van de Vastenactie van vorig jaar is gebeurd.

Weet u het nog? Vorig jaar haalden we geld op voor het Chikowa Youth Development Center (CYDC). Dit is een particuliere technische school, midden in de bush van Zambia. De school biedt kwalitatief hoogstaande opleidingen op het gebied van landbouw, bouw, autotechniek en sinds kort een koksopleiding.

De studenten komen veelal uit de regio en zijn afkomstig uit gezinnen met een laag inkomen. In 2022 werd gestart met de koksopleiding. De school slaagde erin John Banda aan te trekken, een succesvolle chefkok uit de hoofdstad Lusaka. Dankzij hem werkt de school nu samen met een luxe lodge in het nabijgelegen nationale park waar Banda chefkok was. Daar kunnen studenten nu ook stage lopen en waardevolle ervaring opdoen.

Om Banda als leraar te kunnen behouden, had hij een huis nabij de school nodig om samen met zijn gezin te kunnen wonen. De reisafstand naar Lusaka is immers veel te groot. We hebben daarom gespaard om een woning voor hem te realiseren. De bouwmaterialen en het personeel kwamen uit de regio, zodat dit project ook bijdroeg aan de economie van de regio.

De Zambiaanse leraar Banda wil u hartelijk danken voor uw bijdragen tijdens de Vastenactie van 2023. U maakte het voor hem mogelijk om in een huis te wonen dichtbij de school waar hij lesgeeft, midden in de Afrikaanse bush.