Selecteer een pagina

Peter Wildschut stuurde ons de nieuwsbrief van het Bethel Children Home:

Bethel Children Home – Stichting Charity Projects

Terugkijkend op het jaar 2020, is het sleutelwoord ‘coronavirus’. De situatie in India door dit virus is nog steeds zeer zorgwekkend. Op het moment van schrijven ligt het aantal besmettingen op ruim 10 miljoen. Toen India eind maart in lockdown ging, raakten honderden miljoenen mensen in ieder geval tijdelijk hun inkomsten kwijt. Vooral voor de Dalits, ook wel kastelozen of onaanraakbaren genoemd, zijn de gevolgen ingrijpend. Ze kunnen zelf niet in hun noodzakelijke levensonderhoud voorzien.

Voor de kinderen van Bethel Children Home in Zuid India (deelstaat Karnataka) betekent dit dat zij niet naar school kunnen. Daarnaast zijn veel kinderen (tijdelijk) weer terug naar hun familie. Desondanks zijn er veel kinderen die geen familie hebben waar zij naartoe kunnen. Het kinderopvanghuis biedt hen een veilige – en gezonde leefomgeving. Ze volgen online lessen en krijgen goede voeding. De beheerders Raju en Shanti zetten zich hier met hart en ziel voor in.

Daarnaast zijn deze contactpersonen erg druk met hulpverlening aan de zeer kwetsbare groep Dalits. In de vorm van het verstrekken van basisvoeding en het aanleggen van schoon water – en sanitaire voorzieningen. Inmiddels hebben zij veel gezinnen kunnen helpen, maar de nood blijft onveranderd hoog.

Voor het onderhouden van de kinderen is het kinderopvanghuis mede afhankelijk van sponsoren. Namens de beheerders Raju en Shanti, bedanken wij daarom de Wereldwinkel Woudenberg-Maarn wederom voor haar financiële bijdrage aan het Bethel Children Home!

Stichting Charity Projects