Nieuwe artikelen
Zoals gezegd gaat de inkoop gewoon door. Zowel voor het food als het non-food. Op 8 april zijn Pam, Marie-José en Job weer naar Culemborg afgereisd om bij de verschillende importeurs weer spullen in te slaan.

Non-food artikelen
Hieronder een kleine greep van de artikelen die we hebben meegenomen. Maar ook van producten die we al langer in de winkel hebben staan, hebben we nieuwe voorraad aangeschaft. Kom gewoon in de winkel langs – nu het nog kan voor de verhuizing – om te kijken wat we zoal te bieden hebben. De volgende non-food artikelen zijn op de foto gezet:

Food artikelen
Voor wat betreft het food is inmiddels ook weer het nodige nieuw geleverd, zodat de schappen weer goed gevuld zijn.

Verhuizing
Ja, en dan de komende verhuizing. In De Woudenberger stond abusievelijk dat we per 1 mei al zouden overgaan naar de nieuwe winkel. Dat klopt niet. Per 1 mei 2024 is de huur van de nieuwe winkel ingegaan, maar we zullen er eind mei intrekken. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat er nog wel het een en andere gedaan moet worden in de nieuwe winkel. Maar, er is ook al het een en ander gedaan.
 
Wat is inmiddels uitgevoerd?
In het gedeelte van de winkel waar je op de kale vloer keek, is deze inmiddels geëgaliseerd en voorzien van nieuwe tapijttegels. Dat gedeelte sluit nu aan bij de vloer die er al inlag. Die is op zich nog goed, maar zal nog wel schoongemaakt worden.
Er is een gedeelte van een wand verplaatst, zodat het kassa meubel weer een plek kan krijgen.
Een gedeelte van de muren is behangen. Omdat het lastige muren waren en het behang niet de duurste kwaliteit was, zitten er wel her en der wat bobbels in, maar tegen de muren komen de huidige stellingen en die nemen – hoop ik – de meeste oneffenheden wel uit het zicht.
Het plafond is hersteld, waarbij twee lichtbakken verplaatst zijn.
De slotenmaker heeft de toegang tot de winkel in orde gemaakt. De winkel heeft automatische deuren en deze konden niet meer op slot. Dat kan nu wel.

De verhuizing zelf.
De verhuizing zelf staat gepland in de periode van 21 mei tot en met 29 mei en de bedoeling is dat de winkel op donderdag 30 mei voor het eerst open zal gaan. De huidige winkel zal dan dicht zijn. In de periode tussen 21 en 29 mei zal er dus veel werk verzet moeten worden. De spullen uit de huidige winkel moeten worden ingepakt. Vervolgens moeten de stellingen allemaal van de muur gehaald worden, overgebracht worden en opnieuw geïnstalleerd moeten worden. Daarna kan het vullen van de schappen weer plaatsvinden. Een paar zinnen zijn dat op papier, maar in de uitvoering komt daar wel wat bij kijken. Hoe we dat gaan doen wordt nog apart in een brief aan onze medewerkers uitgelegd, waarbij het met name gaat om het inpakken en uitpakken van de artikelen. Voor de verhuizing van stellingen en het weer passend maken daarvan zijn er aparte krachten beschikbaar.